Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηρεμία στις αγορές κρατικών ομολόγων

Μία μονάδα βάσης υψηλότερα του 10ετούς ελληνικού, που διαμορφώνεται στο 3,90%.

Ηρεμία στις αγορές κρατικών ομολόγων

Μικρή άνοδο κατά μία με δύο μονάδες βάσης σημειώνουν οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με του 10ετούς γερμανικού στο 2,58% και του αντίστοιχου ιταλικού στο 4,31%. Μία μονάδα βάσης υψηλότερα του 10ετούς ελληνικού, που διαμορφώνεται στο 3,90%.

Στη σημερινή ειδησεογραφία ξεχωρίζει η έρευνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη. Η πτώση της επιταχύνθηκε ταχύτερα από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί τον περασμένο μήνα, καθώς ο κυρίαρχος κλάδος υπηρεσιών του μπλοκ έπεσε σε συρρίκνωση, σύμφωνα με έρευνα που υποδηλώνει ότι το μπλοκ μπορεί να μπει σε ύφεση.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός σύνθετος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών (PMI) της HCOB, που καταρτίστηκε από την S&P Global και θεωρείται καλό βαρόμετρο της συνολικής οικονομικής υγείας, υποχώρησε στο 46,7 τον Αύγουστο από το 48,6 του Ιουλίου, χαμηλό που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2020.

Το αποτέλεσμα ήταν κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση για τρίτο μήνα και χαμηλότερο από μια προκαταρκτική εκτίμηση για 47,0.

Οι αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με το Bloomberg:

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v