Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ευρωομόλογα με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Αντίθετα, καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού να υποχωρεί επτά μονάδες βάσης, στο 3,80%.

Πιέσεις στα ευρωομόλογα με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές και τα ομόλογα (ενισχύονται οι αποδόσεις τους) μετά τα τελευταία στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μην έχει ακόμη υποχωρήσει στη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς της Γερμανίας εκτινάχθηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,55% μετά την άνοδο του δείκτη τιμών καταναλωτή στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας τον Αύγουστο, υποδεικνύοντας ότι ο συνολικός γερμανικός πληθωρισμός επιταχύνεται. 

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία είναι το πρώτο γερμανικό κρατίδιο που ανέφερε μετρήσεις για τον πληθωρισμό τον Αύγουστο και μπορεί συχνά να είναι ένα μήνυμα της τάσης του συνολικού δείκτη, το οποίο θα ανακοινώσει η γερμανική στατιστική υπηρεσία αργότερα σήμερα.

Κατά τέσσερις μονάδες βάσης υψηλότερα η απόδοση του 10ετούς ισπανικού, στο 3,57%. Αντίθετα, καθοδικά κινείται το κόστος του ελληνικού κρατικού δανεισμού, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού να υποχωρεί επτά μονάδες βάσης, στο 3,80%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης, στο 4,20%. 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v