Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά μία μονάδα βάσης στο 2,57%. Διαμορφωνόταν μεταξύ 2,55% και 2,57% την Παρασκευή πριν την ομιλία Πάουελ.

Ανοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Ανοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αναμένουν οικονομικά στοιχεία από Ευρώπη και ΗΠΑ αργότερα στην εβδομάδα καθώς οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν έδωσαν ενδείξεις για την νομισματική πολιτική στο Jackson Hole.

Ορισμένοι επενδυτές αναζητούν τώρα πιο προσεκτικά στοιχήματα σε περίπτωση που η οικονομία δεν μπορεί να αποφύγει την ύφεση το επόμενο έτος.

Η δήλωση του προέδρου της κεντιρκής τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, «ότι η Fed είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια εάν είναι σκόπιμο και λογικό» ήταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με τους αναλυτές της Berenberg. 

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι οι βαθιές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη αστάθεια του πληθωρισμού και πιο επίμονες πιέσεις στις τιμές.

«To Jackson τελικά δεν έριξε κανένα πυροτέχνημα. Προσβλέποντας στο μέλλον, αναμένουμε ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει χαμηλή», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε σημείωμα τους προς τους πελάτες.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημειώνει άνοδο κατά 2,3 μονάδες βάσης, στο 2,57%. Διαμορφωνόταν μεταξύ 2,55% και 2,57% την Παρασκευή πριν την ομιλία Πάουελ.

Η εστίαση των επενδυτών είναι πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία και την Ισπανία την Τετάρτη και από τη Γαλλία και την Ιταλία την Πέμπτη, μαζί με τους συνολικούς αριθμούς της ζώνης του ευρώ.

Στις ΗΠΑ, οι νέες αιτήσεις ανεργίας θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη, ενώ τα μηνιαία στοιχεία αναμένονται την Παρασκευή.

Οι παρατηρήσεις από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ παραμένουν στο επίκεντρο, με τον Αντιπρόεδρο Luis de Guindos και την Isabel Schnabel να μιλούν αργότερα αυτή την εβδομάδα, μαζί με στελέχη της Fed.

Οι αγορές χρήματος εξακολουθούν να τιμολογούν πιθανότητα περίπου 40% για αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδων τον Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, το σημείο αναφοράς για την περιφέρεια της ευρωζώνης, ενισχύεται κατά 0,5 μονάδες βάσης στο 4,24%. Πτώση μίας μονάδας καταγράφει η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, στο 3,87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v