Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 3,93%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 4,16%.

Καθοδικά οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη μετά από τρεις συνεδριάσεις αυξήσεων, καθώς οι επενδυτές έχουν στο επίκεντρο μια σειρά από εκδόσεις από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενώ παραμένει η νευρικότητα για το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ.

Η απόδοση 10 ετών της Γερμανίας, το σημείο αναφοράς για την ευρωζώνη, στο 2,30%, μειωμένη κατά 3 μονάδες βάσης (bps), έχοντας αυξηθεί από το ενδοημερήσιο χαμηλό ενός μηνός του 2,174% την περασμένη εβδομάδα. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κινείται καθοδικά κατά εννέα μονάδες βάσης, στο 3,93%, ενώ του αντίστοιχου ιταλικού κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 4,16%.

«Το ξεπούλημα των τελευταίων ημερών αφορούσε κυρίως την προσφορά. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες κινδύνου εκεί έξω και πολλοί επενδυτές εκμεταλλεύονται την ευκαιρία να έρθουν στην αγορά», δήλωσε ο Antoine Bouvet, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της ING.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v