Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά yields

Η απόδοση του 10ετούς gilt ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 4,01% ενώ του αντίστοιχου bund κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,31%. Στο 4,96% η απόδοση του 10ετούς ελληνικού.

Ενισχύονται τα ευρωπαϊκά yields

Aνοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με το επίκεντρο να βρίσκεται στο πώς θα κινηθεί η Τράπεζα της Αγγλίας στην ποσοτική σύσφιξη. Η ΒοΕ διέψευσε ρεπορτάζ των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζει να καθυστερήσει την πώληση κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, ως«ανακριβές».

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η Τράπεζα αναμενόταν να καθυστερήσει την ποσοτική σύσφιξη, επειδή οι αγορές των gilts ήταν «πολύ ταλαιπωρημένες».

Σε μια σύντομη δήλωση, ένας εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας είπε: «Το ρεπορτάζ των FT ότι η BoE αποφάσισε να καθυστερήσει τις πωλήσεις gilts είναι ανακριβές».

Η απόδοση του 10ετούς gilt ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 4,01% ενώ του αντίστοιχου bund κατά τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,31%. Οκτώ μονάδες υψηλότερα του ελληνικού 10ετούς, στο 4,96%, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v