Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα gilts, τελειώνουν οι αγορές ομολόγων της ΒοΕ

Η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή ολοκληρώνεται η παρέμβασή της στην αγορά ομολόγων. Νωρίτερα υπήρχαν πληροφορίες ότι θα την παρατείνει. Στο 4,90% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς.

Πιέσεις στα gilts, τελειώνουν οι αγορές ομολόγων της ΒοΕ

Υποχωρούν τα βρετανικά κρατικά ομόλογα, αφότου η Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει την παρέμβασή της στην αγορά ομολόγων την Παρασκευή.

Οπως σημειώνει το Bloomberg, η απόδοση των 30ετών gilts - που την προτιμούν επενδυτές όπως τα συνταξιοδοτικά ταμεία - ενισχύεται έως και 12 μονάδες βάσης στο 4,92%. Η απόδοση του 10ετούς gilt κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,45%.

Ένας εκπρόσωπος της Τράπεζας της Αγγλίας επανέλαβε την προειδοποίηση του διοικητή Andrew Bailey ότι η κεντρική τράπεζα θα τερματίσει το πρόγραμμα έκτακτης αγοράς ομολόγων την Παρασκευή.

Η προθεσμία της Παρασκευής ήταν αμφίβολη μετά από δημοσίευμα των Financial Times που ανέφερε ότι ο διοικητής της ΒοΕ είχε πει ιδιωτικά σε τραπεζίτες ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα μπορούσε να συνεχιστεί και μετά τη διορία της Παρασκευής.

Στο 4,90% διατηρείται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, ενώ στο 2,33% ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης του αντίστοιχου Bund, σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v