Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι κάνουν τα βρετανικά ομόλογα με το βλέμμα στον Χαντ

Η παρουσίαση μέρους του δημοσιονομικού σχεδίου από τον Τζέρεμι Χαντ δύο εβδομάδες νωρίτερα ηρεμεί τις αγορές. Πτώση 12 μονάδων βάσης για την απόδοση του 10ετούς Bund, στο 2,23% όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, στο 2,83%.

Ράλι κάνουν τα βρετανικά ομόλογα με το βλέμμα στον Χαντ

Ανακτούν τις απώλειές τους τα βρετανικά κρατικά ομόλογα τη Δευτέρα. 

Θα αντιστρέψουμε σχεδόν όλες τις φορολογικές μειώσεις του μίνι προϋπολογισμού που ανακοινώθηκαν στις 23 Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέρεμι Χαντ. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια να ηρεμήσουν οι αγορές, που εξακολουθούν να είναι διστακτικές για το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και την πρωθυπουργό Λιζ Τρας. Ράλι κάνουν τα βρετανικά κρατικά ομόλογα που επεκτείνουν τα κέρδη τους, με την απόδοση του 10ετούς gilt να υποχωρεί 32 μονάδες βάσης, στο 4,0%. Κέρδη 1% για τη στερλίνα, με την ισοτιμία στο 1,128 δολάριο.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης φορολογικές αλλαγές που όπως είπε θα συγκεντρώσουν 32 δισ. λίρες ετησίως σε επιπλέον έσοδα, καθώς προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στην καταστροφική πορεία της αγοράς ομολόγων. «Μαζί με την απόφαση να μην μειωθεί ο εταιρικός φόρος και με την αποκατάσταση του ανώτατου συντελεστή φόρου εισοδήματος, τα μέτρα που ανακοίνωσα σήμερα θα συγκεντρώνουν κάθε χρόνο περίπου 32 δισ. λίρες».

Πτώση 12 μονάδων βάσης για την απόδοση του 10ετούς Bund, στο 2,23% όπως και του αντίστοιχου γαλλικού, στο 2,83%.

Δώδεκα μονάδες βάσης υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ιταλικού και του αντίστοιχου ισπανικού, με την πρώτη στο 4,68% και τη δεύτερη στο 3,41%.

Κατά επτά μονάδες βάσης υψηλότερα του ελληνικού 10ετούς, στο 4,87%, ενώ σταθερή διατηρείται του 5ετούς, στο 4,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v