Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ισπανικών ομολόγων

Κοντά σε χαμηλό μήνα το yield του ισπανικού 10ετούς, καθώς οι επενδυτές αναμένουν η κεντρική κυβέρνηση να αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας και να διενεργήσει εκλογές στην περιοχή, στις οποίες ενδέχεται να μειωθεί η ισχύς των αυτονομιστών.

Το premium που ζητούν οι επενδυτές για να διακρατούν ισπανικά κρατικά ομόλογα έναντι των γερμανικών παραμένει κοντά σε χαμηλά ενός μήνα, εν όψει της επιβολής άμεση ελέγχου της Καταλονίας από τη Μαδρίτη και εν αναμονή εκλογών για νέα ηγεσία στην Καταλονία, στις οποίες ενδέχεται να μειωθεί η δύναμη των αυτονομιστών.

Στη βελτίωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων συμβάλει και η χθεσινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης τουλάχιστον μέχρι των επόμενο Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,56%, του 10ετούς γερμανικού bund στο 0,4%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,93% και του πορτογαλικού στο 2,23%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,56%, του 5ετους στο 4,58% και του 2ετούς στο 3,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v