Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Από την αρχή της εβδομάδας τα yields κινούνταν ανοδικά, λόγω προσδοκιών πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει μείωση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τον ρυθμό αυτής της μείωσης.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή της δημοπρασίας γερμανικών ομολόγων και της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Γερμανία δημοπρατεί σήμερα 10ετή ομόλογα ύψους 3 δισ. ευρώ και η ζήτηση εκτιμάται πως θα δώσει ένδειξη για το ποιες εκτιμούν οι επενδυτές ότι θα είναι οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική.

Από την αρχή της εβδομάδας, τα yields κινούνταν ανοδικά, λόγω προσδοκιών πως η ΕΚΤ θα ανακοινώσει μείωση στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες ως προς τον ρυθμό αυτής της μείωσης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,47%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,04%, του ισπανικού στο 1,61%, του πορτογαλικού στο 2,26%, του γαλλικού στο 0,87% και του ελληνικού στο 5,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v