Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η νίκη Άμπε στηρίζει την αγορά ομολόγων

Η νίκη του Σίνζο Άμπε ανοίγει τον δρόμο για συνέχιση της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία, την ώρα που οι επενυτές αναμένουν "σήμα" από την ΕΚΤ για σταδιακή περιστολή του QE. Υποαπόδοση στα ισπανικά ομόλογα εν αναμονή των εξελίξεων στην Καταλονία.

Χαμηλότερα κινούνται τα κόστη δανεισμού στην ευρωζώνη, καθώς η μεγάλη νίκη που σημείωσε το κυβερνητικό σχήμα του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στις πρόωρες εθνικές εκλογές της Ιαπωνίας ανοίγει τον δρόμο για συνέχιση της εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας.

Πρόκειται, όπως σημειώνει το Reuters, για ένα καθησυχαστικό σήμα για τις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, που αυτή τη στιγμή προετοιμάζονται για «σήμα» σταδιακού περιορισμού του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μικρή υποαπόδοση  εμφανίζουν τα ισπανικά ομόλογα, καθώς η Μαδρίτη ετοιμάζεται να απολύσει τον ηγέτη της Καταλονίας και να αναλάβει άμεσα τον έλεγχο της περιοχής, ενώ η Βαρκελώνη ετοιμάζει την «απάντησή» της.

Αντιθέτως, τα δημοψηφίσματα της Κυριακής σε Λομβαρδία και Βένετο, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης αυτονομίας των περιοχών αυτών, δεν φαίνεται να επηρεάζει τα ιταλικά ομόλογα, καθώς οι ηγέτες των περιοχών αυτών καθησυχάζουν πως δεν επιθυμούν απόσχιση από την Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,43%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,01%, του ισπανικού στο 1,64% και του πορτογαλικού στο 2,29%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,58%, του 5ετούς στο 4,58% και του 2ετούς στο 3,27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v