Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Διέψευσαν τις ελπίδες των αναλυτών Ντάγκι και Γελεν, καθώς δεν έδωσαν στοιχεία για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και της Fed. Νέες εκδόσεις ομολόγων αυτήν την εβδομάδα.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, στον απόηχο του συμποσίου των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, καθώς ούτε ο Μάριο Ντράγκι ούτε η Τζάνετ Γέλεν έδωσαν ενδείξεις για τη μελλοντική πολιτική της ΕΚΤ και της Fed.

«Οι περισσότεροι επενδυτές ήλπιζαν να υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής, όμως δεν βγήκε τίποτα για το θέμα αυτό από τον Ντράγκι», σχολίασε ο αναλυτής DZ Bank Daniel Lenz. «Υπάρχει ρίσκο οι αποδόσεις να κινηθούν υψηλότερα από εδώ».

Εν τω μεταξύ, καθώς τελειώνουν οι θερινές διακοπές, θα αυξηθεί και η προσφορά ομολόγων από τις χώρες της ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ανοδική πίεση στις αποδόσεις, καθώς οι επενδυτές «κάνουν χώρο» για τις νέες εκδόσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,38%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,1%, του πορτογαλικού στο 2,89% και του ισπανικού στο 1,49%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,58%, του 5ετούς στο 4,57% και του 2ετούς στο 3,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v