Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 6μήνου τα yields γαλικών-γερμανικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των γερμανικών και γαλλικών ομολόγων αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, ενώ των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου. Αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων περιμένουν οι αγορές, ενώ η προσοχή στρέφεται στις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ.

Σε υψηλά πολλών μηνών κινούνται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να «στοιχηματίζουν» πως ο προστατευτισμός στις εμπορικές πολιτικές του Τραμπ και οι δημοσιονομικές δαπάνες, θα δώσουν ώθηση στον πληθωρισμό.

Οι αποδόσεις των γερμανικών και γαλλικών ομολόγων αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών, ενώ των αντίστοιχων ισπανικών τίτλων στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Ιουνίου.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,23%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,77%, του ισπανικού στο 1,29% και του πορτογαλικού στο 3,3%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 7,35%, του 5ετούς στο 7,35% και του 3ετούς στο 5,16%.

Αν και παραμένει αβέβαιο το πώς οι πολιτικές του Τραμπ θα επηρεάσουν την αμερικανική οικονομία (αλλά και την ευρωπαϊκή), ωστόσο οι αγορές φαίνονται σίγουρες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκιά της, ενώ τώρα επικεντρώνονται στο αν η ΕΚΤ θα προχωρήσει σύντομα σε περιορισμό του δικού της προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v