Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 8% το yield και του 5ετούς ομολόγου

Ανοδικά οι αποδόσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών ομολόγων, εν αναμονή αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το Brexit. Διαφοροποιούνται τα ελληνικά.

Οι προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων τον επόμενο μήνα, σε συνδυασμό με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το Brexit οδηγούν λίγο υψηλότερα τις αποδόσεις των περισσότερων ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, αν και οι επενδυτές είναι απρόθυμοι να εγκαταλείψουν τους τίτλους-ασφαλή καταφύγια εν ψει των αμερικανικών εκλογών.

Λίγο νωρίτερα, η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στο 0,25%, όπως ανέμεναν οι αναλυτές.

Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού gilt διαμορφώνεται στο 1,12%, του γερμανικού bund κινείται στο 0,16%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,69%, του πορτογαλικού στο 3,24% και του ισπανικού στο 1,22%.

Αντιθέτως, μικρή αποκλιμάκωση σημειώνεται στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το yield του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 7,82%, του 5ετούς στο 7,89% και του 3ετούς στο 5,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v