Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 5,37% η απόδοση του ελληνικού 3ετούς ομολόγου

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, εν αναμονή της ψηφοφορίας για την επανεκλογή Ραχόι. Νέα υποχώρηση για την απόδοση του ελληνικού 3ετούς.

Κοντά στο υψηλό τριών μηνών παραμένει η απόδοση του κρατικού ισπανικού ομολόγου, εν όψει της ψηφοφορίας για την επανεκλογή (ή όχι) του Μαριάνο Ραχόι ως πρωθυπουργού της Ισπανίας.

Ο Ραχόι εκτιμάται πως θα κερδίσει στην ψηφοφορία σε δύο γύρος. Ο ίδιος έχει προσφερθεί να συνεργαστεί με τους αντιπάλους του σε μεγάλα ζητήματα όπως οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στην παιδεία, και θεωρείται απίθανο να εξασφαλίσει την στήριξη της απόλυτης πλειοψηφίας που χρειάζεται στη σημερινή διαδικασία.

Εάν πράγματι δεν την εξασφαλίσει, τότε θα πραγματοποιηθεί δεύτερη ψηφοφορία 48 ώρες αργότερα, στην οποία χρειάζεται απλώς να έχει περισσότερες ψήφους υπέρ, παρά κατά, κάτι που σημαίνει πως η πρόσφατη απόφαση των Σοσιαλιστών να απέχουν από τη διαδικασία θα ανοίξει τον δρόμο για την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Ραχόι.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,2% αυτήν την ώρα, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα ως το 1,13%, του ιταλικού 10ετούς στο 1,58% και του πορτογαλικού στο 3,25%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,13%.

Στο 8,30% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 8,50% του 5ετούς και στο 5,37% του 3ετούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v