Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό 3 εβδομάδων η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ομολόγου

Η μη εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης για να σχηματίσει ο Μαριάνο Ραχόι κυβέρνηση ανοίγει "παράθυρο" για νέες εκλογές στην Ισπανία, οδηγώντας υψηλότερα τις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων.

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων αναρριχάται η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου, καθώς χθες ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή για μια δεύτερη θητεία, με αποτέλεσμα να είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο εκλογών για τρίτη φορά μέσα σε έναν χρόνο.

Ο Ραχόι έλαβε χθες 170 ψήφους έναντι των 176 που χρειαζόταν για να σχηματίσει κυβέρνηση, καθώς οι Σοσιαλιστές δεν τον στήριξαν. Αύριο θα υπάρξει και δεύτερη ψηφοφορία, στην οποία όμως απαιτείται μόνο απλή πλειοψηφία. Ωστόσο, αν οι Σοσιαλιστές δεν υποχωρήσουν, τότε είναι πιθανό ο Ραχόι να χάσει και πάλι και η χώρα να οδεύσει προς νέες εκλογές.

Η απόδοση του 10ετοιύς ισπανικού ομολόγου ενισχύεται στο 1,026%, ενώ η απόδοση του ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,15%, του πορτογαλικού στο 3,05% και του γερμανικού bund στο -0,048%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς κινείται στο 8,11%, του 5ετούς στο 8,85% και του 3ετούς στο 7,91%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v