Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η DBRS πιέζει τα ιταλικά ομόλογα

Η ανακοίνωση της DBRS οτι θέτει υπό αναθεώρηση την αξιολόγηση της Ιταλίας πιέζει τα ιταλικά ομόλογα, καθώς μια υποβάθμιση θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους δανεισμού των ιταλικών τραπεζών. Η άνοδος στα ιταλικά yields συμπαρασύρει και τα ομόλογα Ισπανίας και Πορτογαλίας.

«Τσιμπάνε» οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, καθώς συνεχίζεται το sell-off στις αγορές σταθερού εισοδήματος μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, με τα ομόλογα τον ευρωπαϊκού Νότου να αντιμετωπίζουν επιπλέον πιέσεις καθώς η DBRS έθεσε την αξιολόγηση της Ιταλίας υπό αναθεώρηση.

Μια υποβάθμιση θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους δανεισμού για τις ιταλικές τράπεζες.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου απομακρύνεται από το χαμηλό 17 μηνών στο οποίο υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, και διαμορφώνεται στο 1,16%.

Η άνοδος αυτή συμπαρασύρει υψηλότερα και τις αποδόσεις των ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων, που διαμορφώνονται στο 1,03% και 2,87% αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο -0,063%, ενώ το yield του ελληνικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 8,29%, του 5ετούς στο 9,29% και του 3ετούς στο 7,90%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v