Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό χαμηλό στο 0,022% για το yield του bund

Συνεχίζεται η υποχώρηση της απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, που "φλερτάρει" επικίνδυνα με το μηδέν. Ήπια μεταβολή στα ελληνικά ομόλογα παρά το "πράσινο φως" για εκταμίευση της δόσης.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε σήμερα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, που βρίσκεται μια «ανάσα» από το μηδέν πλέον, καθώς η περιορισμένη διάθεση για ρίσκο και οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη «έστειλαν» τους επενδυτές σε αναζήτηση «ασφαλών καταφυγίων».

Το κλίμα επιβαρύνεται από την αβεβαιότητα για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία για την παραμονή (ή όχι) της χώρας στην ΕΕ, αλλά και από τις περιορισμένες προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων σύντομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb, το yield του 10ετούς bund καταγράφει νέο ιστορικό χαμηλό στο 0,022%. Σημειώνεται πως δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι ενδέχεται σύντομα να υποχωρήσει και σε αρνητικό πεδίο.

Εν τω μεταξύ, παρά το «πράσινο φως» για εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εμφανίζουν ελάχιστη μεταβολή.

Το yield του 10ετούς διαμορφώνεται στο 7,44%, του 5ετούς στο 7,85% και του 3ετούς στο 7,63%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου κινείται στο 1,32%, του ισπανικού στο 1,45% και του πορτογαλικού στο 3,11%

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v