Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η απόδοση του bund

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου "φλερτάρει" με το αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας σήμερα στο νέο ιστορικό χαμηλό του 0,035%.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb, η απόδοση του bund διαμορφώνεται στο 0,035%.

Το νέο ιστορικό χαμηλό αντανακλά την διόγκωση του ευρωπαϊκού χρέους που πληρώνει τους επενδυτές με αρνητική απόδοση, μετά την μείωση των επιτοκίων των κεντρικών τραπεζών σε αρνητικά επίπεδα και την έναρξη προγραμμάτων αγοράς ομολόγων.

"Απέχουμε λίγες μονάδες βάσης από το αρνητικό πεδίο και δεδομένου του δημοψηφίσματος για το Brexit αργότερα αυτόν τον μήνα, είναι πολύ πιθανό ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υποχωρήσει σε αρνητικό πεδίο", σχολίασε ο Martin Van Bliet, της ING.

Εν τω μεταξύ, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,5%, του ιταλικού στο 1,33%, του ισπανικού στο 1,44% και του πορτογαλικού στο 3,11%.

Σημειώνεται πως η ΕΚΤ ξεκίνησε σήμερα την αγορά εταιρικών ομολόγων, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να τονώσει τον πληθωρισμό, ωστόσο πηγές που γνωρίζουν το θέμα αναφέρουν πως οι μηνιαίες αγορές εταιρικών ομολόγων μπορεί να ανέρχονται σε μόλις 5-10 δισ. ευρώ. Η Τράπεζα έχει ανακοινώσει πως θα αγοράσει ομόλογα ύψους 1,74 τρισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v