Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό χαμηλό για το yield του bund στο 0,034%

Διατηρείται η νευρικότητα στην αγορά των ομολόγων εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος. Το "πράσινο φως" για εκταμίευση της δόσης αναμένει η Ελλάδα.

Νέο ιστορικό χαμηλό καταγράφει σήμερα η απόδοση του γερμανικού κρατικού ομολόγου, με έκδηλη τη νευρικότητα των επενδυτών εν όψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία για την παραμονή (ή όχι) της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν πως δεν αποκλείεται τα yields των bunds να εμφανίσουν βραχυπρόθεσμα αρνητικό πρόσημο.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,034%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,30%, του ισπανικού στο 1,42% και του πορτογαλικού στο 3,08%.

Εν τω μεταξύ, εν αναμονή της τελικής έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,41%, του 5ετούς στο 7,92% και του 3ετούς στο 8,15%.

Λίγο νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις εκτίμησε πως είναι πιθανό η δόση να εκταμιευτεί εντός του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v