Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Moody's και Fitch αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα σε αναθεώρηση των αξιολογήσεών τους για την Φινλανδία και την Ιρλανδία. Στο επίκεντρο και τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, με τους τίτλους της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας να βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο εν αναμονή των αναθεωρήσεων της πιστοληπτικής αξιολόγησής τους, η οποία ενδέχεται να επηρεάσει τη ζήτηση για το χρέος των δυο αυτών χωρών.

Παράλληλα, οι αγορές έχουν στραμμένη την προσοχή και στις ΗΠΑ, όπου σήμερα ανακοινώνονται τα στοιχεία για την απασχόληση, τα οποία ενδέχεται να απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την πιθανότητα περαιτέρω αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων φέτος.

Η Moody's αναμένεται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση της Φινλανδίας από το «ΑΑΑ», ενώ η Fitch εκτιμάται ότι θα αναβαθμίσει την Ιρλανδία στο Α από το Α-

Η απόδοση του 10ετούς φινλανδικού ομολόγου υποχωρούσε κατά 3 μ.β. στο 0,54% και του ιρλανδικού κατά 2 μ.β. στο 0,98%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου διαμορφώνεται στο 0,29%, του ιταλικού στο 1,49%, του ισπανικού στο 1,60%, του πορτογαλικού στο 2,84%, ενώ η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 9,72%, του 5ετούς στο 11,21% και του 3ετούς στο 11,40%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v