Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων

Η απειλή απόσχισης της Καταλονίας επανέρχεται στο προσκήνιο, οδηγώντας υψηλότερα τα yields των ισπανικών κρατικών ομολόγων. Στο 8,72% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, μετά τη νίκη Μητσοτάκη στις εκλογές της ΝΔ.

Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων, καθώς η εκλογή του Κάρλες Πουιγδεμοντ ως επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας, φέρνει πάλι στο προσκήνιο το ενδεχόμενο απόσχισης από την Ισπανία.

«Οι αυτονομιστές βρίσκονται και πάλι ενωμένοι και δεν βρίσκονται πλέον σε κατάσταση όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσου νέες εκλογές, και ως εκ τούτου μπορούν να προωθήσουν την ιδέα της ανεξαρτησίας μέσα στους επόμενους 18 μήνες», σχολιάζει ο στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank, Daniel Lenz.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού τίτλου ενισχύεται στο 1,74%, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,55%, του πορτογαλικού στο 2,62% και του γερμανικού 10ετούς bund στο 0,52%.

Από την άλλη πλευρά, η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν αλλάζει το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων, οι αποδόσεις των οποίων παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 8,72%, του 5ετούς στο 8,47% και του 3ετούς στο 9,24%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v