Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω από το 0,5% η απόδοση του 10ετούς bund

Οι αναταράξεις που προκαλεί η Κίνα στις διεθνείς αγορές στέλνουν τους επενδυτές στο "ασφαλές καταφύγιο" των γερμανικών κρατικών ομολόγων. Προβληματισμός για την πορεία του πληθωρισμού λόγω της πτώσης των πετρελαϊκών τιμών.

Στο χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον ενός μήνα υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, ενώ η απόδοση του 2ετούς κινείται στο -0,40%, κάτω δηλαδή από το -0,30% που είναι το επιτόκιο καταθέσεων της ΕΚΤ, καθώς η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιδεινώνει τις προοπτικές του πληθωρισμού και οι επενδυτές αναζητούν το «ασφαλές καταφύγιο» των ομολόγων λόγω της νέας αναταραχής στις αγορές που προκαλεί η Κίνα.

Η απόδοση του 10ετούς bund υποχωρεί στο 0,47%, ενώ την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,47%, του ισπανικού στο 1,66% και του πορτογαλικού στο 2,52%.

Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις σε ότι αφορά την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, με το yield του 3ετούς ενισχύεται στο 9,07%, του 5ετούς στο 8,38% και του 10ετούς στο 8,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v