Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση για τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Ο χαμηλός πληθωρισμός στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την κινεζική οικονομία διατηρούν σε χαμηλό επίπεδο τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Δεκεμβρίου, όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε τα νέα της μέτρα για την νομισματική της πολιτική, κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

Οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα άγγιξαν το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, παρά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ και την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Τράπεζα.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από την διαφαινόμενη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, καθώς και από την «ελεύθερη πτώση» των τιμών του πετρελαίου.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,5%, του ιταλικού 10ετούς τίτλου στο 1,47%, του ισπανικού στο 1,66% και του πορτογαλικού στο 2,47%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 8,52%, του 5ετούς στο 8,26% και του 3ετούς στο 8,88%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v