Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων

Οι εκτιμήσεις πως η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες λόγω της αύξησης των ρίσκων για την παγκόσμια οικονομία, οδηγούν σε χαμηλότερο επίπεδο τις αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, μετά τις «νύξεις» που άφησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την ετοιμότητά της να τροποποιήσει ή να επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στην περίπτωση που οι αναταράξεις στις αγορές καταστήσουν απαραίτητες τις περαιτέρω ενέργειες.

Οι οικονομολόγοι της ΕΚΤ σημειώνουν πως τα ρίσκα στην παγκόσμια οικονομία έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ το μέλλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι, δήλωσε πως τα επιτόκια της ευρωζώνης θα παραμείνουν χαμηλά όσο παραμένει χαμηλή η ανάπτυξη.

Τα σχόλια αυτά έρχονται μετά την απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα αμερικανικά επιτόκια, επικαλούμενη τα παγκόσμια οικονομικά ρίσκα.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,77%, του ισπανικού στο 1,98% και του 2,59%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,64%.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 8,29%, του 5ετούς στο 9,02% και του 3ετούς στο 10,34%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v