Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 10,62% υποχωρεί το yield του ελληνικού 2ετούς

Το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί σε περαιτέρω υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, ενώ βελτιωμένη είναι η εικόνα και στους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς τίτλους.

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά τη νέα εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές, ενώ λίγο χαμηλότερα κινούνταιτα yields στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας από την Standard & Poor's, ενώ το εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας φαίνεται να "βελτιώνει" τη διάθεση για τοποθετήσεις σε ομόλογα χαμηλότερης αξιολόγησης, αν και οι επενδυτές διατηρούν την επιφυλακτική τους στάση εν όψει των εκλογών σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Η απόδοση του ελληνικού 3ετούς τίτλου υποχωρεί κατά 17 μ.β. στο 10,62%, του 5ετούς διαμορφώνεται στο 8,92% και του 10ετούς στο 8,44%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,76%, του ισπανικού στο 1,94%, του πορτογαλικού στο 2,48% και του γερμανικού bund στο 0,67%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v