Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 2015 η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Στο 8,37% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου. Χαμηλότερα κινείται και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Τη τελευταία φορά που η Ελλάδα εξέλεξε νέα κυβέρνηση οδηγήθηκε σε μήνες χρηματοπιστωτικής αναταραχής εξαιτίας των φημών ότι η χώρα δε θα καταφέρει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τούτη τη φορά οι αναλυτές στην αγορά ομολόγων προβλέπουν ένα πιο ήρεμο σενάριο για την ελληνική οικονομία.

Με τις δημοσκοπήσεις διχασμένες αναφορικά με τον νικητή των εκλογών, οι τιμές των ελληνικών ομολόγων ενισχύονται με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλό 2015.

Ειδικότερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά 20 μονάδες βάσης στο 8,37% ενώ νωρίτερα υποχωρούσε έως το 8,33%, το οποίο είναι χαμηλό αντίστοιχο της 23ης Δεκεμβρίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η απόδοση του 10ετούς είχε ανέλθει έως το 19,58% όταν ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθούσε να κλείσει συμφωνία με τους Ευρωπαίους προκειμένου να αποφευχθεί ελληνική χρεοκοπία.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει πτώση μίας μονάδας βάσης στο 0,78%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς κινείται υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,92% ενώ η απόδοση του ισπανικού 10ετούς παραμένει αμετάβλητη στο 2,12%.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των αναλυτών δεν αναμένει αύξηση των επιτοκίων εντός του Σεπτεμβρίου λόγω του χαμηλού πληθωρισμού στις ΗΠΑ και των ανησυχιών για παγκόσμια ύφεση.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,28%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v