Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των bunds

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές και τη βιομηχανική παραγωγή πιέζουν χαμηλότερα τις αποδόσεις των γερμανικών κρατικών ομολόγων. Η προσοχή στραμμένη στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των γερμανικών bunds μετά την ανακοίνωση χειρότερων του αναμενόμενου στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή και τις εξαγωγές της Γερμανίας τον Ιούνιο, στοιχεία που δημιουργούν αμφιβολίες για την ισχύ της ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης.

Ωστόσο, οι κινήσεις στα ομόλογα είναι περιορισμένες, εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που αναμένεται να επηρεάσουν τον χρονισμό της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund υποχωρεί στο 0,71%, του 5ετούς στο 0,05% και του 2ετούς στο -0,24%, ενώ η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου διαμορφώνεται στο 1,87%, του ισπανικού στο 2,03% και του πορτογαλικού στο 2,49%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 11,94%, του 5ετούς στο 17,09% και του 3ετούς στο 20,63%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v