Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιούνται τα yields των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας

Ισπανία και Γαλλία προχώρησαν σήμερα σε επιτυχημένες δημοπρασίες, με χαμηλότερα επιτόκια. Στο επίκεντρο οι αποφάσεις της Fed και της Τράπεζας της Αγγλίας για πιθανή αύξηση επιτοκίων.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, μετά την χθεσινή τους άνοδο που πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες ότι η Fed και η Τράπεζα της Αγγλίας οδεύουν προς την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τους μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Νωρίτερα σήμερα η Ισπανία άντλησε 4,9 δισ. ευρώ από τριπλή δημοπρασία, με επιτόκια χαμηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία, ενώ και η Γαλλία δημοπράτησε τίτλους διαφόρων λήξεων αντλώντας συνολικά 5,45 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού τίτλου κινείται στο 1,87%, του ισπανικού στο 2,02%, και του πορτογαλικού στο 2,45%, ενώ η απόδοση του 10ετούς γερμανικού Bund διαμορφώνεται στο 0,72%, του 5ετούς στο 0,07% και του 2ετούς στο -0,24%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 11,91%, του 5ετούς στο 17,10% και του 3ετούς στο 20,64%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v