Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος τιμών πετρελαίου εν όψει αποθεμάτων ΗΠΑ

Ανακτούν την ανιούσα μετά από τρεις συνεδριάσεις πτώσης οι τιμές του πετρελαίου, καθώς αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τα επίπεδα των αμερικανικών αποθεμάτων, που προβλέπεται να δείξουν βύθιση της στάθμης στις δεξαμενές αποθήκευσης.

Ανακτούν την ανιούσα μετά από τρεις συνεδριάσεις πτώσης οι τιμές του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, καθώς αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τα επίπεδα των αμερικανικών αποθεμάτων, που προβλέπεται να δείξουν βύθιση εξαιτίας των πληγμάτων στις πηγές και στα διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού από τον τυφώνα ”Κατρίνα”.

Πέντε διυλιστήρια παραμένουν εκτός λειτουργίας ακόμη στην περιφέρεια και η παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο είναι 57% χαμηλότερη από τα συνήθη επίπεδα, σύμφωνα με την επίσημη χθεσινή ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου ενισχύεται 74 σεντς ή 1,1%, στα 65,11 δολάρια, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

Τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 7,7 εκατ. βαρέλια, από τα 321,4 βαρέλια της προηγούμενης μέτρησης.

Εάν επιβεβαιωθεί, η πτώση θα είναι η μεγαλύτερη μετά τα 9,1 εκατ. βαρέλια που ήταν την εβδομάδα μετά το χτύπημα του τυφώνα ”Ιβάν” πέρσι τέτοια εποχή στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v