Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” μετά την ανακοίνωση για την αναπάντεχη ενίσχυση των αποθεμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, τα στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 200.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” μετά την ανακοίνωση για την αναπάντεχη ενίσχυση των στρατηγικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας, τα στρατηγικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 200.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.

Αντίθετα, τα αποθέματα βενζίνης εμφάνισαν μείωση κατά 4 εκατ. βαρέλια έναντι υποχώρησης κατά 800.000 βαρέλια που ήταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών.

Νωρίτερα η τιμή του πετρελαίου, είχε προσεγγίσει τα 62,31 δολ. το βαρέλι, το υψηλότερο ιστορικό επίπεδο για την τιμή του ”μαύρου χρυσού”, καθώς ”σφίγγει” η προσφορά στις ΗΠΑ και διατηρούνται οι ανησυχίες για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα στη Σαουδική Αραβία μετά το θάνατο του βασιλιά Φαχντ.

Στα 61,30 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνεται η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ στα 60,13 δολάρια το βαρέλι κυμαίνεται η τιμή του Brent στο Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή, ανοδικά 437,15 δολάρια ανά ουγκιά κινείται η τιμή του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v