Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα 62 δολάρια το πετρέλαιο Nymex

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκτίναξη σε επίπεδα-ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο ”μαύρος χρυσός” έφτασε χθες μέχρι τα 62,30 δολάρια ανά βαρέλι, εξαιτίας του θανάτου του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας και των προβλημάτων σε πολλά διυλιστήρια των ΗΠΑ.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου μετά την εκτίναξη σε επίπεδα-ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο ”μαύρος χρυσός” έφτασε χθες μέχρι τα 62,30 δολάρια ανά βαρέλι, εξαιτίας του θανάτου του ηγέτη της Σαουδικής Αραβίας και των προβλημάτων σε πολλά διυλιστήρια των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ υποχωρεί 21 σεντς και κινείται στα 61,36 δολάρια ανά βαρέλι. Οι αγορές καθησυχάστηκαν μετά την εξασφάλιση ομαλής μετάβασης της εξουσίας στη Σ. Αραβία, τη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγών πετρελαίου στον κόσμο.

Πάντως η αγορά παραμένει νευρική, καθώς κορυφώνεται η περίοδος ζήτησης βενζίνης στις ΗΠΑ στο πλαίσιο των θερινών διακοπών των εκδρομέων, η οποία και ”δοκιμάζει” τις αντοχές των αμερικανικών διυλιστηρίων.

Πολλές εγκαταστάσεις έχουν ”γεράσει” και δεν αποδίδουν και η Exxon Mobil προ ολίγων ημερών διέκοψε τη λειτουργία διυλιστηρίου στο Ιλινόις, ενώ η ΒΡ εγκαταστάσεων στην πόλη του Τέξας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v