Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα άνοδος για τις πετρελαικές τιμές

Η ανησυχία για την δυνατότητα της προσφοράς να αντεπεξέλθει στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση οδηγεί σε νέα άνοδο τις πετρελαϊκές τιμές. Στα 59,9 δολάρια ανά βαρέλι κυμαίνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού.

Η ανησυχία για την δυνατότητα της προσφοράς να αντεπεξέλθει στην ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση οδηγεί σε νέα άνοδο τις πετρελαϊκές τιμές. Ωστόσο αναλυτές της αγοράς τονίζουν ότι πρόκειται εν πολλοίς για ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι που διαμορφώνει σε σημαντικό βαθμό τις τιμές του μαύρου χρυσού.

Εξάλλου η άνοδος των πετρελαικών τιμών έχει ωθήσει τα κέρδη των ανάλογων εταιριών. Η Exxon Mobil κατέγραψε αύξηση 32% στα κέρδη β΄ τριμήνου, που ανήλθαν στα 7,64 δισ. δολάρια. Παράλληλα η BP σημείωσε και αυτή αύξηση της τάξεως του 29% στα κέρδη β΄ τριμήνου, που κινήθηκαν στα 4,98 δισ. δολάρια.

Στα 59,9 δολάρια ανά βαρέλι κυμαίνονται οι τιμές του αμερικανικού αργού, ενώ στα 58,2 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του Brent. Εξάλλου, στα 427 δολάρια ανά ουγκιά ανέρχονται οι τιμές του χρυσού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v