Στα 57 δολάρια το πετρέλαιο στο Nymex

Στα 57 δολάρια ανά βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραγωγή δεν θα ”αντέξει” την εκτίναξη στην παγκόσμια κατανάλωση καυσίμων.

Πάνω από τα 57 δολάρια ανά βαρέλι ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραγωγή δεν θα ”αντέξει” την εκτίναξη στην παγκόσμια κατανάλωση καυσίμων.

Η ζήτηση βενζίνης στις ΗΠΑ, την πλέον ενεργοβόρο χώρα στον πλανήτη, παραδοσιακά κορυφώνεται τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και κινείται ήδη 3% υψηλότερα από τα αντίστοιχα επίπεδα του προηγούμενου χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας.

Ο OPEC προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής του αυτή την εβδομάδα, παραδέχτηκε όμως ότι δεν έχει πλέον σημαντικά περιθώρια επιπλέον παραγωγής και ζήτησε από τις βιομηχανικές χώρες αύξηση των επενδύσεων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η προσφορά.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του προϊόντος κερδίζει 40 σεντς και κινείται στα 56,98 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτιναχθεί έως τα 57,25 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v