Κέρδη πετρελαίου παρά τις προβλέψεις M. Stanley

Η πετρελαϊκή αγορά ενδεχομένως να οδεύει ταχέως προς μαζική κατάρρευση, καθώς η διεθνής οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, οι εναλλακτικές ενέργειες κερδίζουν γρήγορα έδαφος και οι traders ”οσμίζονται” ότι έρχεται ζενίθ στις τιμές, εκτιμά η Morgan Stanley.

Η πετρελαϊκή αγορά ενδεχομένως να οδεύει ταχέως προς μαζική κατάρρευση, καθώς η διεθνής οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνεται, οι εναλλακτικές ενέργειες κερδίζουν γρήγορα έδαφος και οι traders ”οσμίζονται” ότι έρχεται ζενίθ στις τιμές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγου της Morgan Stanley.

Η πρόβλεψη του αναλυτή για έναν επικείμενο πολυετή πτωτικό κύκλο πτώσης έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το σενάριο της μεγάλης αντιπάλου της στον χώρο της διαπραγμάτευσης προθεσμιακών συμβολαίων πετρελαίου, της Goldman Sachs.

Τον Μάρτιο η Goldman διέβλεψε ότι εισερχόμαστε σε μια πορεία θεαματικής ανόδου που θα οδηγήσει τις τιμές του πετρελαίου έως τα 100 δολάρια.

Κατά τον οικονομολόγο της Morgan Stanley, πάντως, οι ενδείξεις αποδυνάμωσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και της συγκέντρωσης πλούσιας προσφοράς θα δημιουργήσει πανικό που θα οδηγήσει σε δραματική κατάρρευση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Σήμερα, ωστόσο, το πετρέλαιο διατηρεί ανοδική πορεία και κινείται ”επιθετικά” πάνω από τα 55 δολάρια, έχοντας αγνοήσει την απόφαση του OPEC να αυξήσει την παραγωγή, που δεν αναμένεται να επιδράσει στην πραγματική αγορά.

Το συμβόλαιο Ιουλίου διαμορφώνεται στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη στα 55,52 δολάρια, έχοντας φτάσει στην προηγούμενη συνεδρίαση μέχρι το υψηλό διμήνου των 56,75 δολαρίων ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v