Ανοδος πετρελαίου λόγω διακοπής παραγωγής μονάδων

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου μετά την διακοπή της λειτουργίας δύο μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου της Royal Dutch/Shell Group στο Τέξας.

Στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη μετά την διακοπή της λειτουργίας δύο μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου της Royal Dutch/Shell Group στο Τέξας.

Η διακοπή αυξάνει τις ανησυχίες για την επάρκεια της προσφοράς καυσίμων κατά την ενεργοβόρο περίοδο διακοπών στις ΗΠΑ.

Η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση και κινείται στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου, καθώς η Shell υποχρεώθηκε να διακόψει την λειτουργία μονάδων στο Deer Park, όπου βρίσκονται τα έκτα μεγαλύτερα διϋλιστήρια των ΗΠΑ, εξαιτίας διαρροής σε αγωγό φυσικού αερίου.

Τα διϋλιστήρια αυτή την περίοδο προσφέρουν έως και 95% της παραγωγικής τους δυνατότητας, προκειμένου να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση από τους αμερικανούς αυτοκινητιστές στις θερινές διακοπές, που τυπικώς ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του αργού πετρελαίου κερδίζει 31 σεντς και κινείται στα 52,28 δολάρια ανά βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v