Νέα υποχώρηση των τιμών πετρελαίου

Πορεία σταθερής πτώσης διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τη δήλωση του προέδρου του OPEC ότι δεν υπάρχει ανάγκη μείωσης της παραγωγής και την ανακοίνωση της Total ότι ξαναρχίζει η λειτουργία των γαλλικών διυλιστηρίων.

Πορεία σταθερής πτώσης διατηρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές μετά τη δήλωση του προέδρου του OPEC ότι δεν υπάρχει ανάγκη μείωσης της παραγωγής και την ανακοίνωση της Total ότι ξαναρχίζει η λειτουργία των γαλλικών διυλιστηρίων μετά τη διακοπή των εργασιών σε πέντε εξ αυτών εξαιτίας απεργίας των εργαζομένων.

Το συμβόλαιο Ιουλίου του αργού στη Νέα Υόρκη υποχωρεί 17 σεντς στα 48,48 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο υποχωρεί 3 σεντς στα 48 δολάρια.

Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια στο New York Mercantile Exchange (NYMEX), σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, έχουν μετατρέψει τις θέσεις τους σε καθαρές short (με πρόβλεψη πτώσης) για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες.

Ο πρόεδρος του πετρελαϊκού καρτέλ του OPEC δήλωσε ότι τα μέλη του είναι ικανοποιημένα με μια κλίμακα τιμών της τάξης των 40 - 45 δολαρίων και δεν υπάρχει ανάγκη μείωσης της παραγωγής μέχρι την επόμενη συνάντηση στις 15 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v