Στα 50 δολ. το πετρέλαιο λόγω Exxon Mobil

Σε απόσταση αναπνοής από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, αλλά πάντως οι ανοδικές τάσεις αναμένεται να περιοριστούν με την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Σε απόσταση αναπνοής από τα 50 δολάρια ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του πετρελαίου στην αμερικανική αγορά, αλλά πάντως οι ανοδικές τάσεις του προϊόντος αναμένεται να περιοριστούν με την ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα.

Το συμβόλαιο Ιουλίου στη Νέα Υόρκη κερδίζει ένα σεντς στα 49,68 δολάρια ανά βαρέλι, έχοντας φτάσει μέχρι τα 49,96 δολάρια εξαιτίας φόβων για ελλείψεις στην αγορά μετά τη διακοπή εργασιών σε δύο διυλιστήρια της Exxon Mobil στο Τέξας λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα, τα οποία αναμένεται ότι αυξήθηκαν σε όλο το φάσμα των πρωτογενών και παραγώγων προϊόντων.

Τα στοιχεία αποκτούν ιδιαίτερη σημασία γιατί ανακοινώνονται πριν από το Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Πεσόντων, κατά το οποίο τυπικώς ξεκινά η θερινή περίοδος διακοπών στην Αμερική, όταν οι οδηγοί της ηπείρου αναλώνουν ιδιαίτερα υψηλά αποθέματα βενζίνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v