Πάνω από τα 51 δολάρια το πετρέλαιο (update)

Στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης, εξαιτίας κατά κύριο λόγο της ασυνήθιστης παγωνιάς που πλήττει περιοχές της βορείου Ευρώπης και βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Πάνω από το επίπεδο των 51 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώνονται οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Νέας Υόρκης, κυρίως λόγω της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης, απόρροια της ασυνήθιστης παγωνιάς που πλήττει περιοχές της βορείου Ευρώπης και βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ.

Το συμβόλαιο Μαρτίου του αργού πετρελαίου στην αμερικανική αγορά διαμορφώνεται με κέρδη 4,26% στα 51,10 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 3,53% στα 48,38 δολάρια, έχοντας κλείσει την προηγούμενη συνεδρίαση στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο OPEC όσο και η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας ανέβασαν την περασμένη εβδομάδα τον πήχη των προβλέψεων για τη διεθνή ζήτηση πετρελαίου στη φετινή χρονιά.

Η Επιτροπή Παραγώγων Εμπορευμάτων των ΗΠΑ αναφέρει στην τελευταία της έκθεση ότι οι τοποθετήσεις long (με πρόβλεψη ανόδου τιμής) των διαχειριστών hedge-fund και άλλων μεγάλων κερδοσκοπικών κεφαλαίων στο Nymex αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 4.071 στις 31.628. Το ζενίθ των θέσεων long είχε σημειωθεί τον Μάρτιο στα 82.451 συμβόλαια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v