Πάνω από τα 48 δολ. το πετρέλαιο Nymex

Η επιμονή του OPEC προς την κατεύθυνση της μείωσης της παραγωγής πριν από το καλοκαίρι, ωθεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και το αμερικανικό αργό οδεύει προς τα 48,5 δολάρια ανά βαρέλι.

Η επιμονή του OPEC προς την κατεύθυνση της μείωσης της παραγωγής πριν από το καλοκαίρι, ωθεί υψηλότερα τις τιμές του πετρελαίου και μετά το ”ράλι” 2% που οδήγησε τις τιμές στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων στη χθεσινή συνεδρίαση, το αμερικανικό αργό κερδίζει 10 σεντς το πρωί και οδεύει προς τα 48,5 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα τελευταία στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας ενέργειας έδωσαν μια μικτή εικόνα για τα επίπεδα των αποθεμάτων στις ΗΠΑ. Ανακοινώθηκε αύξηση στα αποθέματα του αργού (8,5% την περασμένη εβδομάδα σε ετήσια βάση) και της βενζίνης (7,4%), αλλά απρόσμενη πτώση στα αποθέματα καυσίμων θέρμανσης, με αποτέλεσμα η στάθμη των εν λόγω αποθεμάτων να κινείται 9% χαμηλότερα από τα περσινά επίπεδα.

Οι νέες προβλέψεις, τόσο του OPEC όσο και της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, για αυξημένη ζήτηση πετρελαίου φέτος έχουν δημιουργήσει μια σταθερή στήριξη στις τιμές του ”μαύρου χρυσού”.

Έντονη νευρικότητα επικρατεί εξάλλου στην αγορά μετά τη γεωπολιτική ευαισθητοποίηση της αγοράς στις φήμες που συνόδευσαν την έκρηξη στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v