Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια άνοδος 1,2% για το πετρέλαιο στις $86,77

Έντονη νευρικότητα επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά ενέργειας να εστιάζει στην ανακοίνωση των αποθεμάτων ενέργειας από το U.S. Department of Energy.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Έντονη νευρικότητα επικράτησε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, με την αγορά ενέργειας να εστιάζει στην ανακοίνωση των αποθεμάτων ενέργειας από το U.S. Department of Energy, ενώ η αγορά των μετάλλων κινήθηκε στους ρυθμούς του Euro FX και την ανακοίνωση από την FED για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης και στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Ιαν.’13) έκλεισε στα $86,77/βαρέλι με κέρδη της τάξης του +1,20%, και υψηλό συνεδρίασης στα $87,68/βαρέλι, ενώ στα products η εικόνα ήταν παρόμοια.

Για την ακρίβεια, η σειρά Ιαν.’13 για την RBOB Gasoline ενισχύθηκε στα $264,65cents/γαλόνι αποκομίζοντας ημερήσια κέρδη +1,35% και η αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε την συνεδρίαση στα $296,68cents/γαλόνι, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του +1,47%.

Να σημειωθεί ότι τα αποθέματα αργού παρουσίασαν αναπάντεχη αύξηση κατά +843χιλ. βαρέλια, με την μέση εκτίμηση των αναλυτών να είναι για μείωση κατά -2,5εκατ. βαρέλια, την ώρα που τα αποθέματα βενζίνης αυξάνονταν κατά 5εκατ. βαρέλια, με την ζήτηση επίσης να ενισχύεται σημαντικά, ενώ τα distillates αυξήθηκαν κατά 2,98εκατ. βαρέλια.

Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, όπως προαναφέραμε, τον ρυθμό έδωσε η FED με την απόφαση της για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση.

Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1717,90/ουγκιά με κέρδη +0,47%, και υψηλό ημέρας στα $1725/ουγκιά, την ώρα που η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί έκλεινε στα $33,782/ουγκιά, αποκομίζοντας εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του +2,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v