Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 87,09 δολάρια το πετρέλαιο

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κατόρθωσε να καταγράψει κέρδη, την στιγμή που τα μέταλλα μετά την θετική προσπάθεια επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα τους.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Μικτά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς το ενεργειακό μπλοκ κατόρθωσε να καταγράψει κέρδη, την στιγμή που τα μέταλλα μετά την θετική προσπάθεια επέστρεψαν στα προηγούμενα επίπεδα τους.

Ειδικότερα, το light crude oil (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 87,09$/βαρέλι, με κέρδη 0,85%, ενώ το εύρος διακύμανσης της συνεδρίασης ήταν μεταξύ 85,92-87,42$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 303,32cents/γαλόνι με απώλειες 0,90%, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 263,36cents/γαλόνι, με οριακή μεταβολή.

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Ενέργειας εμφάνισαν μείωση κατά 2εκ. βαρέλια την στιγμή που οι εκτιμήσεις συνέκλιναν σε αύξηση κατά 1,8εκ βαρέλια.

Στα πολύτιμα μέταλλα, ο χρυσός (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) έκλεισε στα 1715,5$/ουγκιά, με οριακή υποχώρηση κατά 0,20%, ενώ το εύρος διακύμανσης ήταν ανάμεσα στα 1713,8-1727,5$/ουγκιά. Το ασήμι (Συμβόλαιο Δεκεμβρίου) τερμάτισε την συνεδρίαση στα 32,248$/ουγκιά, επίσης με οριακή μεταβολή.

Τέλος, την ίδια ώρα το δολάριο πραγματοποιούσε διακυμάνσεις έναντι των διεθνών νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ βρέθηκε στο 1,2949 αργά το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v