Στα 48 δολ. το πετρέλαιο στο Nymex

Επέστρεψε και παραμένει πάνω από τα 48 δολάρια ανά βαρέλι το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς η αγορά φοβάται ότι οι παραγωγοί του OPEC ενδεχομένως να προχωρήσουν σε μείωση της προσφοράς πριν το τέλος του α’ τριμήνου

Επέστρεψε και παραμένει πάνω από τα 48 δολάρια ανά βαρέλι το πετρέλαιο στη Νέα Υόρκη, καθώς η αγορά φοβάται ότι οι παραγωγοί του OPEC ενδεχομένως να προχωρήσουν σε μείωση της προσφοράς πριν το τέλος του α’ τριμήνου.

Χθες το συμβόλαιο Μαρτίου στη Νέα Υόρκη έκλεισε στα 47,99 δολάρια έχοντας υποχωρήσει περί τα 2 δολάρια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όταν το καρτέλ συμφώνησε να διατηρήσει για την ώρα ως έχουν τα επίπεδα παραγωγής.

Αναλυτής της ABN Amro παρατηρεί ότι ο OPEC επιθυμεί να παραμείνει ο μαύρος χρυσός στην κλίμακα των 45-50 δολαρίων και τα ανά τον πλανήτη κεφάλαια αυξάνουν τις long θέσεις τους (με πρόβλεψη ανόδου) στα συμβόλαια του προϊόντος.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του OPEC έχει προγραμματιστεί για τις 16 Μαρτίου αλλά οι υπουργοί των μελών του καρτέλ έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν δια τηλεφώνου μείωση της παραγωγής πριν την εν λόγω συνάντηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v