Πτώση τιμών πετρελαίου λόγω Ιράκ και OPEC

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά τη διπλή ανακούφιση από την ολοκλήρωση των εκλογών στο Ιράκ και την απόφαση του OPEC να διατηρήσει την παραγωγή σταθερή.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, μετά τη διπλή ανακούφιση από την ολοκλήρωση των εκλογών στο Ιράκ χωρίς διαταραχές στην προσφορά πετρελαίου και την απόφαση του OPEC να διατηρήσει την παραγωγή σταθερή.

Οι εκλογές στο Ιράκ, οι πρώτες στη χώρα μετά από 50 χρόνια, διενεργήθηκαν πιο ομαλά απ’ όσο περίμεναν οι αγορές, δημιουργώντας ελπίδες ότι θα μειωθούν οι δολιοφθορές που έχουν ακινητοποιήσει την παραγωγή των βορείων περιοχών της χώρας.

Το πετρελαϊκό καρτέλ αποφάσισε κατά την τακτική σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη να διατηρήσει αμετάβλητους στόχους παραγωγής στα 27 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ παράλληλα υπέδειξε ότι ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή στο β΄ τρίμηνο.

Παράλληλα, οι προβλέψεις για άνοδο της θερμοκρασίας στις ΗΠΑ συνέβαλαν στις πτωτικές τάσεις των τιμών του ”μαύρου χρυσού”.

Το συμβόλαιο Μαρτίου υποχωρεί 1,6% ή 77 σεντς στα 46,41 δολάρια ανά βαρέλι στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v