Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Βουτιά" 3,5% για το πετρέλαιο στα $83,23

Νευρικότητα επεκράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της Laiki Popular Bank

Νευρικότητα επεκράτησε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε ενέργεια και πολύτιμα μέταλλα να καταγράφουν εκ νέου σημαντικές απώλειες, προσπαθώντας ωστόσο ενδοσυνεδριακά να ανακάμψουν από τα χαμηλά χωρίς επιτυχία.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού (σειρά Ιουλίου) έκλεισε τη συνεδρίαση στο floor στα $83,23/βαρέλι, με πτώση 3,5% και νέο χαμηλό περιόδου στα $82,29.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού, το πετρέλαιο θέρμανσης τερμάτισε το floor session στα $262,79cents/γαλόνι (-2,7%), με την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να υποχωρεί στα $265,68cents/γαλόνι, με απώλειες της τάξεως του 2,4%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, το δίδυμο χρυσού-αργύρου αυτονομήθηκε πραγματοποιώντας άλμα, αντίθετα με τα υπόλοιπα εμπορεύματα.

Ο χρυσός (σειρά Αυγούστου) τερμάτισε το floor trading στα $1622,1/ουγκιά με εκτεταμένα κέρδη 3,7% και υψηλό ημέρας στα $1632/ουγκιά.

Την ίδια ώρα, το ασήμι ενισχυόταν σε ποσοστό 2,14%, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Ιουλίου να διαμορφώνεται στα $28,35 /ουγκιά, έχοντας νωρίτερα καταγράψει υψηλό ημέρας στα $28,68.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v