Ημερήσια άνοδος 1,1% για το πετρέλαιο στα $103,88

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις δύο κύριες κατηγορίες της αγοράς των εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα).

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Παρασκευή τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις δύο κύριες κατηγορίες της αγοράς των εμπορευμάτων (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα), καθώς οι τιμές επιχείρησαν να αντιδράσουν μετά την συνεχιζόμενη ανησυχία για την Ισπανία και την φημολογία για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, το petroleum complex κινήθηκε σε κλίμα νευρικότητας με τη σειρά Ιουνίου για το Light Crude Oil να κλείνει τη συνεδρίαση στα $103,88/βαρέλι, με άνοδο 1,1%.

Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού, η σειρά Ιουνίου για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $315,35cents/γαλόνι (+0,6%), ενώ στον αντίποδα, η αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline έκλεισε στα $311 cents/γαλόνι, με οριακά μεταβολή μετά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1642,8 /ουγκιά με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,1%.

Την ίδια ώρα, το ασήμι είχε χειρότερη συμπεριφορά, με την τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Μαΐου να διαμορφώνεται στα $31,651 /ουγκιά, με απώλειες 0,44%. Την ίδια ώρα το δολάριο έχανε έδαφος έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, υποβοηθώντας έτσι την πορεία των παραπάνω προϊόντων.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v