Ημερήσια άνοδος 0,9% για το πετρέλαιο στα $103,64

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Μ. Πέμπτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο petroleum complex και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, παρακολουθώντας την άνοδο των τιμών των μετοχικών δεικτών.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB


Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Μ. Πέμπτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο petroleum complex και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, παρακολουθώντας την άνοδο των τιμών των μετοχικών δεικτών στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης τα ΣΜΕ του αργού πετρελαίου (σειρά Μαΐου) έκλεισαν τη συνεδρίαση στο floor στα 103,64 $/βαρέλι, ενισχυμένα σε ποσοστό 0.9%, ενώ στα προϊόντα (σειρές Απριλίου) η εικόνα ήταν ακόμα καλύτερη για τους energy bulls, καθώς για το μεν πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 316,63 cents/γαλόνι (+1,7%), για δε τη βενζίνη στα 335,67 cents/γαλόνι, με ισόποσα σχεδόν κέρδη (1,85%).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (συμβόλαιο Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα 1680,6 $/ουγκιά με κέρδη της τάξεως του 1.2% και διακύμανση μεταξύ $1651-1681,3, την ώρα που στο ασήμι (συμβόλαιο Μαΐου) η ανάκαμψη ήταν ακόμη εντονότερη, με την τιμή εκκαθάρισης να διαμορφώνεται στα 32,525 $/ουγκιά, με κέρδη πλησίον του 3% σε σχέση με το settlement της Μ. Τετάρτης.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v