Ημερήσια πτώση 0,9% για το πετρέλαιο στα $104,01

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα υποχρεώθηκαν σε σημαντικές απώλειες.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές εμπορευμάτων κατά την συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς τόσο το ενεργειακό μπλοκ όσο και τα μέταλλα υποχρεώθηκαν σε σημαντικές απώλειες.

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας των Η.Π.Α. σχετικά με την διάθεση περιορισμού της νομισματικής χαλάρωσης έδωσε ώθηση στο δολάριο, εξέλιξη η οποία με την σειρά της οδήγησε τις αγορές εμπορευμάτων σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, το Light crude oil (Συμβόλαιο Μαίου) έκλεισε την συνεδρίαση στα 104,01$/βαρέλι, με απώλειες 0,9%, μετά από διακυμάνσεις μεταξύ 103,59-105,18$/βαρέλι.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης (Συμβόλαιο Μαίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 322,75cents/γαλόνι υποχώρησε κατά 0,65%, ενώ η βενζίνη (Συμβόλαιο Μαίου) στα 339,54cents/γαλόνι αντιστάθηκε στο γενικότερο κλίμα κλείνοντας με κέρδη 0,45%.

Στο μπλοκ των μετάλλων η εικόνα ήταν ανάλογη, με τον χρυσό (Συμβόλαιο Ιουνίου) να τερματίζει την συνεδρίαση στα 1672$/ουγκιά, ή 0,5% χαμηλότερα, για να δεχθεί ωστόσο σημαντικές πιέσεις στην συνέχεια μέχρι και 2,35% χαμηλότερα στα 1640$/ουγκιά.

Στο ασήμι (Συμβόλαιο Μαίου) η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε σε θετικό έδαφος στα 33,265$/ουγκιά, για να διολισθήσει στην συνέχεια αισθητά χαμηλότερα, μέχρι τα 32,465$/ουγκιά ή -1,9%.

Σημειώνεται ότι σημαντικό ρόλο στην πορεία των παραπάνω προϊόντων διαδραμάτισε η ενίσχυση του δολαρίου έναντι των υπολοίπων νομισμάτων, ενώ ειδικά έναντι του ευρώ διαμορφώθηκε στο 1,3230.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v