Υποχώρησε στα 102,67 δολάρια το πετρέλαιο

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Μαΐου για το Light Crude Oil έκλεισε τη συνεδρίαση στα $102,67/βαρέλι, με πτώση 1,5%.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σε αρνητική τροχιά τέθηκαν προϊούσης της συνεδρίασης στα αμερικανικά floors τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με υποκείμενη αξία τις δύο κύριες κατηγορίες των commodities (ενέργεια, πολύτιμα μέταλλα), καθώς η αδυναμία υπέρβασης σημαντικών τεχνικών αντιστάσεων οδήγησε σε ρευστοποιήσεις στο αργό και στο δίδυμο χρυσού-αργύρου, την ώρα που οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις δύο πλευρές του Ατλαντικού βρίσκονταν στο κόκκινο με τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ισπανία να επηρεάζουν δυσμενώς το κλίμα.

Στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, η σειρά Μαΐου για το Light Crude Oil έκλεισε τη συνεδρίαση στα $102,67/βαρέλι, με πτώση 1,5%. Όσον αφορά στα προϊόντα του αργού το πρόσημο ήταν επίσης αρνητικό με μικρότερες όμως ποσοστιαίες απώλειες, καθώς η σειρά Μαΐου για το πετρέλαιο θέρμανσης έκλεισε στα $311,82cents/γαλόνι (-0,25%), με την αντίστοιχη σειρά για την RBOB Gasoline να κλείνει στα $320,27 cents/γαλόνι, με απώλειες της τάξεως του 1%.

Να σημειωθεί η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αργού και η επίσης μεγαλύτερη της αναμενόμενης -υποχώρηση όμως- των αποθεμάτων βενζίνης και διυλισμένων προϊόντων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (US DoE).

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, ο χρυσός (σειρά Ιουνίου) τερμάτισε το floor trading στα $1639,6 /ουγκιά με απώλειες της τάξεως του 0,7% και διακύμανση μεταξύ $1638,1-1655,2 /ουγκιά. Την ίδια ώρα, στο ασήμι η τιμή εκκαθάρισης για τη σειρά Μαΐου διαμορφώθηκε στα $31,487 /ουγκιά, με ανάλογη πτώση κατά 0,6% και υψηλό ημέρας στα $31.885.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v