Κάτω από τα 43 δολ. το πετρέλαιο στο Nymex

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση της φετινής χρονιάς (8,5%), μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων.

Σε χαμηλότερα επίπεδα υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη διήμερη πτώση της φετινής χρονιάς, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα καυσίμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αμερικανικά διυλιστήρια εξασφάλισαν την περασμένη εβδομάδα τη μεγαλύτερη προμήθεια πετρελαίου μετά τον Σεπτέμβριο, όταν ο τυφώνας Ιβάν είχε προκαλέσει διακοπές στη λειτουργία αρκετών εγκαταστάσεων, παρακωλύοντας την παροχή του προϊόντος.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου παρέμειναν πάνω από τα επίπεδα των 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα.

Το συμβόλαιο Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 4,5% στα 42,9 δολάρια ανά βαρέλι στις συνεδριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, με συνολική πτώση της τάξης του 9,5% στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Το Brent στο Λονδίνο υποχωρησε στα 40,55 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v