"Βουτιά" 4,4% για το χρυσό στα 1711,3 $/οz

Σκηνικό επιθετικών πωλήσεων διαμορφώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων ενώ πολύ ηπιότερα κινήθηκε το petroleum complex.

Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του Ομίλου της ΜΡB

Σκηνικό επιθετικών πωλήσεων διαμορφώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων -και ειδικότερα στο μπλοκ των πολύτιμων και δευτερευόντως των βασικών μετάλλων-, ενώ πολύ ηπιότερα κινήθηκε το petroleum complex, με τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα ενέργειας να είναι μεικτά (σημαντική αύξηση στο αργό, μεγαλύτερες των εκτιμήσεων μειώσεις στα products).

Μάλιστα, η εικόνα στα συμβόλαια του πετρελαίου και των προϊόντων βελτιώθηκε το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης, με το αργό και τη βενζίνη να «γυρίζουν» σε θετικό πρόσημο.

Στη γλώσσα των αριθμών, στο petroleum complex, το light crude oil (συμβόλαιο Απριλίου) τερμάτισε τη συνεδρίαση στο floor στα 107,07 $/βαρέλι με κέρδη της τάξεως του 0,50% επιστρέφοντας από το χαμηλό των $104,84, ενώ στα προϊόντα (σειρές Μαρτίου), για το μεν το πετρέλαιο θέρμανσης η τιμή κλεισίματος διαμορφώθηκε στα 318,80 cents/γαλόνι, με πτώση 1,1%, για δε τη βενζίνη στα 304,23 cents/γαλόνι, με οριακά ημερήσια κέρδη της τάξεως του 0,07%.

Στο μπλοκ των μετάλλων, δραματικές διαστάσεις έλαβε το ενδοσυνεδριακό reversal στο «πολύτιμο» δίδυμο (χρυσός-ασήμι), καθώς το κίτρινο μέταλλο (συμβόλαιο Απριλίου) τερμάτισε το floor trading στα 1711,3 $/ουγκιά με πτώση 4,4%, υψηλό στα $1792,3 και χαμηλό στα $1704,5 ανά ουγκιά, την ώρα που στο ασήμι (συμβόλαιο Μαίου) η τιμή διαμορφώθηκε στα 34,575 $/ουγκιά, υποχωρώντας κατά περίπου 7% σε σχέση με το settlement της Τρίτης, με χαμηλό στα $33,825.

Σημειώνεται ότι το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ στη διεθνή αγορά συναλλάγματος, με τη σχέση ανταλλαγής να διαμορφώνεται στα 1,3340 $/eur.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v